Vi använder cookies på denna webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.Läs mer

OK

SIGARTH

Sigarth utvecklar, tillverkar och säljer kundanpassade produkter till främst radiatorbranschen. Produktprogrammet består av patenterade upphängningsanordningar för radiatorer under varumärket ”Monclac”, beklädnader för panelradiatorer i form av sidoplåtar och galler samt ventilationsdon och viss legotillverkning. Bolaget startades redan 1955 med något annan inriktning, men redan i början av 60-talet startades produktion av radiotordelar.

Sigarth är en aktör på den europeiska marknaden, med tyngdpunkt på Tyskland, Polen, Belgien och Turkiet. Endast 15 % av omsättningen avser Sverige. Huvudkontoret ligger i Hillerstorp, Sverige där även produktion bedrivs. I tillägg finns produktionsenheter i Turkiet och Polen.

En stor del av världsmarknadens tillverkning av panelradiatorer är koncentrerad till Turkiet. Parallellt med att det sker en successiv modernisering av design och tillverkningsteknik i landet så ökar kraven på konstruktion och kvalitet av galler och sidoplåtar till en nivå som traditionella turkiska leverantörer inte kunnat svara upp till. Med denna bakgrund startade Sigarth 2007 verksamhet i landet. Alltsedan 2008 så har dock, beroende på den generellt svaga konjunkturen, radiatorproducenternas ledtider för introduktion av nya produkter successivt förlängts. Detta har i sin tur lett till låg beläggning hos Sigarths turkiska bolag, men Midway och Sigarth ser fortsatt investeringen som långsiktigt strategiskt riktig.

Kort om Midway Holding

Midway är ett konglomerat bestående av mindre och medelstora företag. Koncernen omsatte 2017 totalt ca 1,6 miljarder och består av 7 helägda bolag. Midway-aktien handlas på Stockholmsbörsens Small Cap-lista.

Kontakt

Norra Vallgatan 70
211 22 Malmö
Tel: 040-30 12 10
midway@midwayholding.se