Vi använder cookies på denna webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.Läs mer

OK

SPORRONG AB

Sporrong är ett av Sveriges äldsta företag. Verksamheten startade i Stockholm en kall februaridag 1666. Grundaren var gördelmakaren, mäster Henrik Grau. Efter flera ägar- och namnskiften övertogs rörelsen 1842 av Carl Claes Sporrong, som också gav företaget sitt namn. Tillverkningen sker idag i egna fabriker i Finland och Estland eller genom någon av bolagets kontrollerade samarbetspartners runt om i världen. Sporrong har egna säljkontor i Sverige, Finland, Norge och Estland.

Bolaget fokuserar på att skapa kundunika produkter som stärker identiteten, uppmärksammar händelser eller premierar individer eller laget. Produkterna tillverkas huvudsakligen i metall, men även i ädla metaller.

En viktig del av verksamheten är designprocessen, vilket tillsammans med noggrant hantverk och modern teknologi, resulterar i ett brett kundstyrt sortiment. Sporrong erbjuder, inom segmentet Sport, allt från Baddaren till Idrottsgalans pris och har Nordens bredaste sortiment av plaketter, pokaler, märken och medaljer.

Sporrong är vidare en ledande tillverkare av enhetliga och högkvalitativa uniformsaccessoarer för exempelvis polis, försvar, tull, kustbevakning och flygbolag.

Sporrongs sigill och medaljer återfinns också hos företagskunder för premiering av individer eller för att höja kvalitetskänslan på företagets produkter.

Midway var fram till och med 2006 endast ägare till 47 %. Efter att 2007 ha tagit över 100 % av ägandet gjorde vi en kraftfull omstrukturering med koncentration mot högre andel egen produktion. Delar av handelsverksamheten såldes respektive avvecklades 2010 och under 2011 övergick Sporrong från att ha varit en förlustbringande verksamhet till ett företag med positivt resultat.

Kort om Midway Holding

Midway är ett konglomerat bestående av mindre och medelstora företag. Koncernen omsatte 2017 totalt ca 1,6 miljarder och består av 7 helägda bolag. Midway-aktien handlas på Stockholmsbörsens Small Cap-lista.

Kontakt

Gustav Adolfs Torg 47
211 39 Malmö
Tel: 040-30 12 10
midway@midwayholding.se