Vi använder cookies på denna webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies.Läs mer

OK

AB Sporrong

AB SPORRONG

Sporrong är ett av Sveriges äldsta företag, grundat 1666. Bolaget fokuserar på att skapa kundanpassade produkter som stärker identiteten, uppmärksammar händelser eller premierar individer eller laget.

Sporrong tillverkar och säljer, inom segmentet Sport, allt från Baddaren till idrottsgalans pris och har ett brett sortiment av plaketter, pokaler, märken och medaljer. Sporrong tillverkar även uniformsaccessoarer för exempelvis polis, försvar, tull, kustbevakning och flygbolag. Sporrongs sigill och medaljer återfinns också hos företagskunder för premiering av individer eller för att höja kvalitetskänslan på företagets produkter.

Produkterna tillverkas huvudsakligen i metall. Tillverkningen sker i egna fabriker i Finland och Estland. Sporrong har egna säljkontor i Sverige, Finland, Norge och Estland.

Under 2015 har huvuddelen av den finska produktionen flyttats till Estland. Flytten har stört produktionen och varit mer resurskrävande än planerat. Detta i kombination med en svag efterfråga, framförallt under andra halvåret, har lett till ett mycket svagt resultat.

Bolag:

AB Sporrong med dotterbolag

Bransch:

Försäljning och tillverkning av sigill, medaljer odyl.

Omsättning 2017:

90 mkr

VD:

Annika Rost

Hemsida:

www.sporrong.se
Handelsföretag
Kort om Midway Holding
Midway är ett konglomerat bestående av mindre och medelstora företag. Koncernen omsatte 2016 totalt ca 1,7 miljarder och består av 9 helägda bolag. Midway-aktien handlas på Stockholmsbörsens Small Cap-lista.
Kontakt

Gustav Adolfs Torg 47
211 39 Malmö
Tel: 040-30 12 10
midway@midwayholding.se